UB Házak Garancia

Az UB házak vásárlóit egy egyedülálló Garancia-konstrukció várja, amivel a lakásvásárlás kockázata a minimálisra csökkenthető.

Minden UB Házakban lakást vásárló ügyfelünk az adás-vételi szerződés megkötésekor egy külön dokumentumot kap kézhez, amely tartalmazza az UB Házak Garancia - általunk vállalt - kötelezettségeit.

Ez a Garancialevél egy hivatalos és írásos nyilatkozat arról, hogy cégünk és partnereink az épülő lakásokkal kapcsolatban az alábbi garanciákat vállalja a lakástulajdonosok részére: Árgarancia, Zárolt számla garancia, Minőség garancia, Határidő garancia, Üzemeltetési garancia.

Árgarancia

mely szerint garantáljuk, hogy az adás-vételi szerződésben rögzített nettó vételár a lakás birtokba adásáig már nem fog változni. (kivételt képez az új áfa besorolás következtében történő ármódosítás)

Zárolt számla garancia

melyben garantáljuk, hogy az Ön lakása banki hitelből épül, így a befizetett vételár-részletek a velünk szerződésben álló bank zárolt számlájára folynak be, és cégünk mindaddig nem rendelkezik vele, míg az Ön lakását szerződés szerint nem adjuk át.

A saját erő beépítése után a Bank minden esetben olyan mértékű hitelt nyújt, amellyel a teljes költségstruktúra finanszírozása biztosított. Ezáltal a vevők számára garantálható, hogy az általuk befizetett pénz felhasználása nélkül is megvalósítható a beruházás, a befizetett vételárelőleg pedig mindvégig biztonságban van a Banknál. A vevői befizetések bruttó összegben zárolásra kerülnek és az alábbi feltételek együttes teljesüléséig a zárolt számlán maradnak:

  1. Használatbavételi engedély iránti kérelem illetékes Önkormányzathoz történő benyújtásának igazolása és elfogadása a Bank műszaki szakértője által.
  2. Az értékesített ingatlanegység birtokbaadási jegyzőkönyvének bemutatása.
  3. Az értékesített ingatlanegység teljes vételárának zárolt árbevétel gyűjtő számlára történő beérkezése.

A fenti feltételek teljesülését követően az adott ingatlanegység bevétele a hitel törlesztésére fordítható.

Minőség garancia

mely szerint garantáljuk, hogy az Ön lakásába a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva és minden építési előírást és szabályt betartva kizárólag I. osztályú minőségű anyagok kerülnek beépítésre. Az építkezés fázisait három - egymástól független - műszaki ellenőr (a kivitelező cég, saját cégünk, illetve a bank megbízott szakemberei) ellenőrzi, így Ön biztos lehet abban, hogy a jóváhagyott tervek szerint épül meg lakása. A lakás átadása után 3 év garanciát vállalunk lakására. A garanciális javításokat a lakását megépítő kivitelező cég végzi el, tehát Ön közvetlenül a generálkivitelező céggel tudja intézni a garanciális hibák bejelentését, ennek következtében a szokásosnál gyorsabb ügyintézésre számíthat.

Határidő garancia

melyben garantáljuk, hogy kulcsrakész lakását az adás-vételi szerződésben vállalt határidőre (vagy már korábban) átveheti. /A referenciáink menüpontban felsorolt Házakat kivétel nélkül határidő előtt adtuk át/ Amennyiben mindezek ellenére mégis késnénk az átadással, úgy a késedelmes napok után kötbért fizetünk, amelynek részleteit az adás-vételi szerződés tartalmazza.

Üzemeltetési garancia

melyben garantáljuk, hogy az Ön lakásának átadása után cégünk gondoskodik a közös képviselői feladatok ellátásáról, hogy továbbra is figyelemmel kísérhessük a társasház életét és gyorsan intézkedhessünk a felmerülő problémák megoldásáról.