Hírek

Csodás tetőkertes villa épül a XII. kerületi Gyógyfű utcában

Arról álmodtunk, hogy egy saját parkunk legyen Budán, de csak látszólag legyünk elzárva a nyüzsgéstől? A Gyógyfű utcában van álmaink villája! Olvassa el a hírt a lakopark.blog.hu oldalon!

A környezet

A XII. kerület, Budán található, határait a Hegyalja út, a Krisztina körút és a Budakeszi út jelöli ki. A kerület hegyvidékies, családias jellegű idilli környezet. Az Orbánhegy, Svábhegy, Istenhegy és a János-hegy is itt magasodik, így gyakorlatilag a Krisztina körúttól folyamatosan felfelé kell baktatnunk, ahogy egyre beljebb haladunk a kerületben.

Nevezetességek

A kerület számos látnivalóval büszkélkedhet. Itt található a Normafa, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Nevét egy ősrégi bükkfáról kapta, ami alatt egy XIX. századi híres színésznő elénekelte a Norma- áriát.

A Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig a Kádárkorszak úttörőinek retrójába suhanhatunk vissza a gyermekvasúttal.

A János-hegyet és Zugligetet a 70’-es évektől kezdve köti össze egy kábelpálya, ahonnan a tavasztól őszig libeghetünk vagy túrázhatunk a Budakeszierdő ezen részén.

A Költő utcában találhatók a kerület sváb múltjához kötődő Sváb-falu maradványai.

Rózsadomb és Kis-Svábhegy lábánál fekszik a Városmajor. A zegzugos park eredetileg az Ördögárok patak árterülete volt, mára közösségi és kulturális tér. Itt található a Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol egész nyáron koncerteken, színházi előadásokon vehetünk részt.

A Herbal Residence projekt célkitűzése, hogy olyan egyedi, prémium minőségű lakóépületeket hozzon létre, amely ötvözi a központi elhelyezkedés és a zöldövezeti környezet előnyeit.

Egyedülálló beruházás, ugyanis a 4000 m2-es területen csupán 3 társasház 19 lakásával kap helyet. A lakások mérete 70-115 m2 -ig terjed, így egyedülállók és családosok is megtalálhatják az igényeknek megfelelőt. Természetesen kocsibeálló és terasz is tartozik a lakásokhoz, hiszen itt minden a jövőbeli lakók kényelmét szolgálja.

Könnyedén megközelíthető

A Déli-pályaudvar 5 perces sétára van a Gyógyfű utca 25-től, negyed órán belül a Deák téren lehetünk. Szintén 10 perces távolságra van a Mammut, a Mom Park, ha bevásárlásról van szó. A Szent János Kórház és a Kútvölgyi Rendelőintézet kocsival 5 perc alatt elérhető.

A terület folyamatos fejlesztésére, élhetőségének javítására a Tér_Köz pályázat ad lehetőséget, például Margaréta Park korszerűsítése, Városháza tér program, amely kiterjed a kertrendezésre ill. a gyalogos kapcsolatot igényes kialakítására. 2018 végére tervezik az átadást, úgyhogy ne teketóriázzon sokat, befektetésnek is kiváló alkalom!